Təsadüfən kəşf etdiyim dünya: 15 manatdan başlayan yol

hungghiepx

New member
Được Like
0
Həyatımın ən darıxdırıcı dövrü idi. Universiteti yenicə bitirmişdim, iş axtarırdım, amma heç yerdən müsbət cavab gəlmirdi. Günlər keçdikcə ümidsizliyim artırdı, özümə olan inamım azalırdı. Dostlarımın çoxu artıq işə düzəlmişdi, bəziləri evlənmişdi, bəziləri isə xaricə getmişdi. Mən isə evdə tək, günlərlə televizora baxıb vaxt öldürürdüm.

Anam hər gün "nə olacaq bu iş?" deyə soruşurdu, mən də cavab vermək əvəzinə susurdum. Çünki özüm də bilmirdim nə olacağını. Atam isə heç nə demirdi, sadəcə baxırdı, amma baxışları hər şeyi deyirdi. O baxışlar məni daha çox sıxırdı. Gecələr yata bilmir, gündüzlər yatırdım. Həyatım tamamilə alt-üst olmuşdu.

Bir gün axşamüstü, saat beş radələrində, pəncərədən çölə baxırdım. Yağış yağırdı, külək əsirdi, küçələr boş idi. Birdən telefonum səsləndi, köhnə məktəb yoldaşım Cahangir zəng vurdu. Dedi ki, nə var, nə yox, niyə görünmürsən? Mən də ona hər şeyi danışdım, iş tapa bilmədiyimi, evdə oturduğumu, ümidsiz olduğumu. O dedi: "Gəl görüşək, danışaq, bəlkə bir şey çıxar". Razılaşdım, geyinib çıxdım.

Kafedə oturduq, çay içdik, söhbət etdik. Cahangir mənə dedi ki, bax, mən də bir ara belə idim, amma sonra başa düşdüm ki, oturub gözləməklə heç nə dəyişməyəcək. Dedi ki, mən indi onlayn oyunlarla məşğulam, həm əylənirəm, həm də qazanıram. Əvvəlcə ona inanmadım, elə bildim zarafat edir. Amma o, telefonunu çıxarıb mənə göstərdi, nə qədər qazandığını, necə oynadığını izah etdi.

Həmin gün kafedən ayrılanda beynimdə min bir fikir var idi. Evə gəldim, anam yemək hazırlamışdı, yedim, amma dadını hiss etmədim. Otağıma keçdim, kompüterimi açdım və Cahangirin dediklərini araşdırmağa başladım. Saatlarla oxudum, videolara baxdım, forumlarda gəzdim. Nə qədər çox araşdırırdımsa, bir o qədər də maraqlanırdım.

Üç gün keçdi. Hər gün saatlarla araşdırma apardım, nəhayət qərar verdim ki, cəhd edim. mostbet com official saytını tapdım, bir az gəzdim, hər şeyin qaydasında olduğuna əmin oldum və qeydiyyatdan keçdim. Əlimdə cəmi iyirmi beş manat vardı, onun da on beşini qoymaq qərarına gəldim. Düşündüm ki, itirsəm də, çox da pis olmayacaq, ən azından cəhd etmiş olaram.

İlk gün heç bir şey olmadı. Sadəcə oyunlara baxdım, necə işlədiklərini anlamağa çalışdım. Bir neçə kiçik mərc etdim, uduzdum. Ürəyim sıxıldı, amma dayanmadım. Cahangir mənə demişdi ki, əsas səbrdir, bir gündə heç nə olmaz. İkinci gün də eyni, üçüncü gün də. Artıq hesabımda cəmi beş manat qalmışdı. Düşündüm ki, bəlkə də bu iş mənlik deyil.

Dördüncü gün axşam, saat on bir radələrində, son pulumu qoymaq qərarına gəldim. Dedim, nə olacaqsa olsun, uduzsam da, bilim ki, cəhd etdim. Oyunu seçdim, pulu qoydum və fırlatmağa başladım. İlk beş dəqiqə heç nə, on dəqiqə heç nə, on beş dəqiqə... Artıq ümidim qalmamışdı ki, birdən ekranda işıqlar yanıb-sönməyə başladı. Musiqi səsi gəldi, rəqəmlər böyüdü, mən donub qaldım. Ürəyim o qədər sürətlə döyünürdü ki, eşidirdim. Sonda rəqəm dayandı: yetmiş iki manat.

O an nə hiss etdiyimi təsvir edə bilmirəm. Sevinc, təəccüb, inamsızlıq, həyəcan... Hamısı bir yerdə idi. Ayağa qalxdım, otaqda bir neçə dəfə fırlandım, sonra pəncərəyə qaçıb çölə baxdım. Gecə küçəsi sakit idi, işıqlar yanırdı, mən isə için-içə gülürdüm. Dərhal pulu çıxartmaq istədim, amma bacarmadım, əllərim əsirdi. Bir az sakitləşəndən sonra əməliyyatı tamamladım.

Həmin gecə yata bilmədim. Səhər tezdən durdum, anam hələ yatırdı. Mətbəxə keçdim, özümə çay dəmlədim, pəncərədən çölə baxa-baxa içdim. Günəş çıxırdı, quşlar oxuyurdu, həyat gözəl idi. O gün iş axtarmağa çıxdım, bir neçə yerə müraciət etdim, ümidim artmışdı. Axşam evə qayıdanda anam dedi ki, oğlum, sən bugün başqasan, nə olub? Mən də gülümsəyib dedim: "Heç nə, sadəcə özümə inandım, ana".

Bir həftə sonra yenə cəhd etdim. Bu dəfə daha təcrübəli idim, hansı oyunlardan qaçmalı, hansına daha çox vaxt ayırmalı olduğumu bilirdim. Yenə mostbet com official saytına daxil oldum, bu dəfə əlli manat qoydum. Üç saat oynadım, aralı fasilələrlə, diqqətlə, səbirlə. Və nəticə? Yüz səksən manat. İnanılmaz idi.

Pulu çıxartdım, bir hissəsini anama verdim, bir hissəsini də kənara qoydum. Qalanı ilə özümə yeni bir köynək aldım, çoxdandır istəyirdim. Güzgüyə baxıb özümə gülümsədim. Bu sadəcə bir köynək deyildi, bu mənim özümə olan inamımın simvolu idi. Həmin gün anamla oturub uzun-uzadı söhbət etdik, o mənə dedi ki, oğlum, mən səninlə fəxr edirəm. Bu sözlər mənim üçün hər şeydən dəyərli idi.

İndi, aylar keçdi. Mən iş tapdım, artıq işləyirəm. Onlayn oyunlarla da hərdən məşğul oluram, amma indi bu mənim üçün sadəcə əyləncədir, əsas gəlir mənbəyi deyil. Həftədə bir-iki dəfə, istirahət vaxtlarımda, müəyyən limit daxilində oynayıram. Bəzən uduram, bəzən uduzuram, amma heç vaxt o ilk günlərdəki həyəcanı unuda bilmirəm.

mostbet com official mənə təkcə pul qazanmağı öyrətmədi, daha önəmlisi, özümə inanmağı, səbirli olmağı, ümid etməyi öyrətdi. Həyatın ən çətin anlarında belə, bir qapı bağlanırsa, başqa bir qapının açıla biləcəyini göstərdi. Və ən əsası, anamın "səninlə fəxr edirəm" sözlərini eşitməyimi təmin etdi. Bu, mənim ən böyük uduşumdur.

BQT Trực Tuyến

Thống kê diễn đàn

Chủ đề
850,266
Thành viên
63,674
Thành viên mới nhất
ncf168black