A harmadik műszak hozadéka

hungghiepx

New member
Được Like
0
Este tízkor értem haza a raktárból. A lábam sajgott, a hátam sajgott, a kávé íze is a számban volt. Tudod, az a fajta fáradtság, amikor már a villanyt sem kapcsolod fel, csak ledőlsz a kanapéra, és bámulod a plafont. Ilyenkor szoktam elővenni a telefont. Nem nagy buli, csak valami, ami kizökkent abból a szürke egyhangúságból, amiben a műszakok közt élek.

Nem emlékszem pontosan, hol hallottam először a vavada bonus code kifejezést. Valószínűleg az egyik sráctól a futószalag mellett, aki állandóan a telefonját nyomkodta a szünetben. Mondta, hogy így lehet egy kis extrát behúzni, egy kis esélyt, amúgy is. Hát, egy próbát megért, gondoltam. Nem mintha nagy kalandvágyó lennék. De a huszonötödik ingázás a polcok között valamit megtört az emberben.

Az első este nem volt semmi extra. Bementem, körülnéztem, pörgettem párat. Olyan érzés volt, mint mikor az ember bedob egy érmét a kútba – nem számít semmire, de valamiért mégis megteszi. Aztán jött a második este. És a harmadik. Semmi nagy nyeremény, de egyszer csak azt vettem észre, hogy az a pár ezer forint, amit betettem, nem fogyott el. Sőt, mintha kicsit több lett volna.

A negyedik nap már kíváncsiságból csináltam. Beírtam a vavada bonus code-ot a megfelelő mezőbe – mert a srác mondta, hogy így járok jobban – és tényleg. Kaptam egy csomó extra pörgetést. Semmi garancia, persze. De ingyen volt. Az ingyen meg nekem pont belefért a költségvetésbe.

Akkor este nem aludtam jól. Fél kettőkor keltem fel, mert a szomszéd kutyája ugatott, és nem tudtam visszaaludni. Gondoltam, inkább felmegyek, megnézem, mi van. Nem volt nagy tét, tízezer forint körül játszottam. És akkor... egyszerűen beindult valami. Nem misztikus, nem varázslatos. Csak egymás után jöttek a kisebb nyeremények. Ötezer. Tízezer. Megint tízezer. Nem nagy számok, de figyeld: amikor az ember három napja egy helyben toporog, akkor ez olyan, mintha kinyílna előtte a világ.

Hajnali négyig játszottam. Tudom, nem szép dolog, másnap dolgozni kellett. De ott volt az a kis zöld szám a sarokban, ami egyre nőtt. Lassan, de biztosan. Olyan érzés volt, mintha végre valami működne az életemben. A raktárban a rendszer mindig ellened dolgozik. A főnök leszid, a gép elromlik, a kolléga elveszi a szerszámot. Itt meg én irányítottam. Én döntöttem el, mikor állok meg.

Reggelre negyvenhétezer forintnál jártam. Kivettem a felét. A másik felét bent hagytam, mert – mondom – miért ne? Úgyse vettem volna belőle semmi okosat.

A következő két hét egy furcsa időszak volt. Nem nyertem nagyot, de nem is vesztettem. Olyan volt, mint egy hullámvasút. Fel-le, fel-le. A végén ott tartottam, hogy a hónap közepén, mielőtt jött volna a fizetés, volt a számlámon pluszban vagy százhúsz ezer. Nem egy vagyon, de nekem pont elég volt arra, hogy megvegyem azt a rendes munkásbakancsot, amit már fél éve nézegettem. A régiben lyuk volt, és a lábam mindig fázott.

A legjobb az egészben az a péntek este volt, amikor a családnál voltunk vacsorázni. Anyám kérdezte, hogy vagyok. Mondtam, hogy jól. Aztán a húgom panaszkodott, hogy nem tudja kifizetni a gyerek fogszabályzójának a következő részletét. Én meg csak annyit mondtam, hogy semmi gond, átutalom neki. Nem kellett magyarázkodnom. Nem kellett kölcsönkérnem senkitől. Csak bementem a banki appba, és egy mozdulat volt az egész.

A vavada bonus code azóta is be van írva a telefonom jegyzetébe. Nem használom minden alkalommal, csak amikor úgy érzem, hogy egy kis plusz löket kell. Van, hogy beválik, van, hogy nem. De nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy végre nem a hónap utolsó hetében számolgatom, hogy mennyi marad kenyérre.

Tegnap este is játszottam egy órát. Nyertem tizenkétezret. Nem nagy szám, de betettem egy borítékba, és ráírtam: nyaralás. A gyerekek már régóta szeretnének menni valahová, akár csak két napra a Balatonhoz. Eddig mindig azt mondtam, hogy nincs rá keret. Most meg ott van az a boríték a fiókban, és minden este, amikor hazajövök a munkából, rápillantok. Nem nagy összeg. De az enyém. Nem kölcsön, nem hitel, nem a főnök jóindulata. Csak annyi, amennyit egy kis szerencsével meg egy jó kóddal össze tudtam szedni.

Azt hiszem, ez a legjobb érzés a világon. Nem a milliók, nem a felesleges luxus. Hanem az, amikor egy nehéz hét után, a harmadik műszak végén, hazamész, és tudod, hogy holnap nem kell aggódnod. Hogy van egy kis tartalék. Hogy a gyerekek megkapják, amit ígértél. És közben csak annyi történt, hogy valaki egyszer mondott egy kódot, te meg kipróbáltad.

BQT Trực Tuyến

Thống kê diễn đàn

Chủ đề
850,208
Thành viên
63,672
Thành viên mới nhất
thebuylyvora