Найстрашніше у будівництві — це сюрпризи. Коли раптом виявляється, що ґрунт пливун, або арматура не такої марки, як замовляли. Щоб уникнути цього, я пропоную чіткий алгоритм: проект, кошторис, будівництво. Без відступів. Я переконаний, що кошторис має бути жорстким, але з резервом на непередбачувані витрати. Зазвичай я закладаю близько 10% від бюджету на форс-мажор, але намагаюся звести його до нуля за рахунок якісної геології. Це дозволяє мені називати клієнтам кінцеву ціну майже зі стовідсотковою точністю. Нещодавно я завершив об'єкт, де всі терміни були дотримані до дня. Як це вийшло? Ми завчасно замовили всі матеріали з довгим терміном виготовлення, ще на етапі котловану. Ми не чекали на вікна чи двері, вони вже були на складі. Така синхронізація дозволяє уникнути простоїв. Я пишаюся тим, що можу запропонувати чіткість. Адже дім — це не лотерея. Це результат точної математики та архітектурної краси, об'єднаних в одному процесі. Повні відомості: https://gazeta.kh.ua/koli-budivli-potribne-ne-onovlennya-a-povne-pereosmislennya/ .
Bài viết liên quan